ZESPÓŁ

POZNAJ NASZ ZESPÓŁ

Nasz zespół tworzą doświadczeni edukatorzy wokalni, teatralni i performatywni, którzy prowadzą autorskie warsztaty oraz grupy edukacyjno-performatywne, skierowane na rozwój ekspresji artystycznej i społecznego włączania różnych grup wiekowych i społecznych.

Piotr Filonowicz​

PREZES FUNDACJI | PERFORMER | EDUKATOR

Absolwent Akademii Teatralnej oraz Akademii Sztuk Pięknych w Warszawie. Współtworzył grupy performatywne Linia Nocna oraz Fabryka Destrukcja. Realizuje długofalowy projekt pisarsko-aktorski “Podróże w postaci”. Jest współtwórcą techniki improwizacji wolnej. Stworzył i prowadzi warsztaty teatralne Akademii Sztuki i Kultury, a także warsztaty wokalne “Przędzalnia głosu”. Interesuje się poszerzaniem ekspresji za pomocą technik aktorskich oraz improwizacji fizycznej i wokalnej.

Paweł Olejnik​

WICEPREZES  FUNDACJI | PERFORMER | EDUKATOR

Absolwent Akademii Sztuk Pięknych w Warszawie oraz Politechniki Łódzkiej. Studiował także w Institut Catholique d’Art et Metier w Tuluzie. Współtworzył grupy performatywne Linia Nocna oraz Fabryka Destrukcja. Interesuje się improwizacją fizyczną oraz działaniami na pograniczu sztuki, nauki i technologii.

Tomek Jagusztyn-Krynicki ​

PERFORMER | EDUKATOR

Współpracuje z Centrum Sztuki Współczesnej Zamek Ujazdowski oraz Stowarzyszeniem Pedagogów Teatru. Członek kolektywu performatywnego SzurSure oraz Grupy Performatywnej Chłopaki. Stypendysta Alternatywnej Akademii Tańca organizowanej przez Art Stations Foundation. Bierze udział w projekcie ruchowym Oddaj Ciężar, eksplorując techniki partneringu. Interesuje się różnymi metodami improwizacji oraz budowaniem performansu na jej podstawie.

Dorota Batorska​

KOORDYNATORKA PROJEKTÓW | TANCERKA | EDUKATORKA

Absolwentka arteterapii. Ukończyła również kurs dramy stosowanej w Fundacji Edukacji i Kultury DRAMA WAY. Członkini kolektywu performatywnego SzurSure. Uczestniczyła w różnych międzynarodowych i polskich projektach performatywnych, opartych na improwizacji ruchowej, storytellingu i teatrze społecznym. Interesuje się terapeutycznym i społecznym aspektem ruchu.

Yuliya Dzichkouskaya​

PERFORMERKA | TANCERKA | EDUKATORKA

Współtwórczyni Laboratorium Teatralno-Społecznego, członkini Stowarzyszenia Pedagogów Teatru oraz kolektywu performatywnego SzurSure. Absolwentka kursu choreografii eksperymentalnej w Centrum w Ruchu oraz stypendystka Alternatywnej Akademii Tańca organizowanej przez Art Stations Foundation. Bierze udział w projekcie ruchowym Oddaj Ciężar, eksplorując techniki partneringu. Prowadzi warsztaty dla dzieci i rodziców Bliskość w Ruchu. Jej główne zainteresowania w ramach ruchu to improwizacja, partnering i praktyki somatyczne.

Aleksandra Kowalczyk​

PERFORMERKA | WOKALISTKA | EDUKATORA

Studiowała kulturoznawstwo na Uniwersytecie Warszawskim oraz bułgarski śpiew ludowy w Akademii Muzyki, Tańca i Sztuk Pięknych w Płowdiwie. Założyła grupę improwizacji wokalnej Syreny. Współpracowała z magazynem o muzyce współczesnej „Glissando” oraz Teatrem Węgajty. Prowadzi warsztaty wokalne “Przędzalnia głosu”. W swoich działaniach performatywnych i edukacyjnych zajmuje się doświadczaniem dźwięku oraz poszerzaniem możliwości głosu poprzez ruch, improwizację i techniki wokalne różnych kultur muzycznych.

Kadidia Ba​

ARTYSTKA WIZUALNA | PERFORMERKA | EDUKATORKA

Absolwentka Wydziału Sztuki Mediów w Akademii Sztuk Pięknych w Warszawie. Performerka, malarka, rzeźbiarka i artystka nowych mediów. Prowadzi warsztaty z sztuk plastycznych dla młodzieży i dorosłych. Działa w wielu dyscyplinach artystycznych takich jak sztuki wizualne, dźwięk, film i działania experymentalne.